.

W sobotę 5 września odbyło się spotkanie najwyższych władz stowarzyszenia, czyli Walne Zebranie Członków. To właśnie wszyscy członkowie stowarzyszenia mogą w drodze głosowania decydować o działalności stowarzyszenia, wybierając Zarząd i Komisję Rewizyjną, określając cele działalności na kolejny rok.

Spotkanie było okazją do wręczenia legitymacji nowemu członkowi Bractwa Henrykowi Andrzejowi Fijałkowskiemu. Otrzymał z rąk Prezesa Wojciecha Lewandowskiego legitymację z numerem 68. Uczciliśmy również chwilą ciszy zmarłego w tym roku Franciszka Jacka Haniaczyka, naszego kolegi i przyjaciela.

Głównym celem zebrania było podsumowanie działalności Zarządu w 2019 roku. Zaskakujący termin, to już wrzesień i można by się pokusić o częściową ocenę prac w 2020 roku. Niestety winna jest oczywiście panująca pandemia, wprowadzone ograniczenia w organizacji zgromadzeń i wydłużenie terminów ich zwoływania. Prowadzącym obrady wybrany został Jan Łukasiewicz, poprzedni Prezes naszego Bractwa. Sprawozdanie z działalności Bractwa Miłośników Ziemi Chodeckiej za ubiegły rok przedstawił Prezes Wojciech Lewandowski, sprawozdanie finansowe Skarbnik Danuta Warszawska. Ocenę działalności i gospodarki finansowej dokonała Komisja Rewizyjna, a jej przewodnicząca Lucyna Biernacka, odczytała protokół. Następnie Zebranie podjęło uchwały akceptujące działalność stowarzyszenia w 2019 roku i udzielające Zarządowi absolutorium.

Zebranie stało się okazją do złożenia podziękowań przez Panią Dyrektor Grażynę Wilińską Zarządowi za udział w otwarciu Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego. Nasz udział to jeden z elementów realizowanego w tym roku projektu pn. „… dęby rosną”, zasadzenie dębu wyhodowanego z żołędzia Kiejstuta. Oczywiście mamy więcej drzewek, będą sukcesywnie sadzone w wyjątkowych miejscach. W wyjątkowych, gdyż głównym celem jest promocja unikalnego zakątka na Ziemi Chodeckiej, podworskiego parku w Zbijewie z grupą dębów, pomnikami przyrody i ogromnym, starym Kiejstutem.

Wszelkie prawa do kopiowania, rozpowszechniania lub sprzedaży zastrzeżone - Bractwo Miłośników Ziemi Chodeckiej.
Will Be Smart - automatyka domowa | Administracja